Nieuws:

Diverse activiteiten in Gooise Meren tijdens Week van de Mediawijsheid - 9 t/m 17 november 2023

De juiste gezondheidsapps kiezen, hoe het gesprek aangaan met jongeren over gezond social media gebruik, een eigen 3D ontwerp maken of hulp krijgen bij je digitale administratie. Slechts een tipje van de sluier van alle activiteiten die tijdens de Week van de Mediawijsheid van 9 t/m 17 november 2023 door diverse organisaties in Gooise Meren worden georganiseerd. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor kritisch, leerzaam en vooral positief mediagebruik.

Thema #hierniet
Het thema van de Week van de Mediawijsheid dit jaar is #hierniet en is bedoeld als actie tegen ongewenst gedrag online. Online pestgedrag, kwetsende opmerkingen, spam of dreigementen; het zijn allemaal uitingen van ongewenst gedrag. Op www.weekvandemediawijsheid.nl/hierniet staat meer informatie over deze campagne en ook hoe je mee kan doen; als gebruiker maar ook als organisatie!

Activiteitenoverzicht Gooise Meren
In Gooise Meren zijn het hele jaar door activiteiten voor alle doelgroepen die te maken hebben met mediawijsheid, mediabegrip en digitale hulp/ondersteuning. Tijdens de Week van de Mediawijsheid is er nog meer ruimte om hierover in gesprek te gaan. Onderaan deze pagina vind je het activiteitenoverzicht in Gooise Meren voor de Week van de Mediawijsheid (download). Voor zowel de jeugd, ouders en professionals zijn er activiteiten, webinars en online uitdagingen en cursussen.

Regisseur Gezonde Leefstijl Miek van Setten va Gooise Meren Beweegt: "In het hele Gooi zijn meerdere activiteiten georganiseerd, vooral via Bibliotheek Gooi+. Ook online vinden vele activiteiten plaats. Zoals het online webinar van JOGG en de Healthy Sisters - gestreamd vanuit De Plataan in Naarden - over hoe het gesprek aan te gaan met jongeren over gezond sociale media gebruik. Dit is echt een aanrader voor (groot)ouders en professionals. Dit webinar vindt plaats op donderdag 16 november van 20.00 tot 21.00 uur. Kijk op de agenda van de Week van de Mediawijsheid voor andere online en fysieke events.
Ook het webinar op 13 november van 20.00 – 21.00 van Netwerk Mediawijsheid zelf is een must om te volgen. Hierin staat de #HierNiet campagne centraal.
We vergeten ook niet dat (digitale) geletterdheid en media-begrip niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Dus lezen, (digitale) geletterdheid en alles wat met taal te maken heeft, zijn heel erg belangrijk om aangehaakt te blijven voor alle doelgroepen.
Scholen raden we aan om mee te doen aan de MediaMasters. Afkicken van social media | GoodHabitz Online Training | GoodHabitz Online Training is een website waar je workshops en trainingen vindt om optimaal gebruik te kunnen maken van alle mogelijkheden van sociale media."

Tip: kijk ook eens op de site van Bibliotheek Gooi+ voor alle activiteiten die zij organiseren tijdens de Week van de Mediawijsheid.

Mediawijsheid.nl
Meer informatie over de Week van de Mediawijsheid zelf vind je op www.weekvandemediawijsheid.nl. Mediawijsheid.nl biedt heldere, overzichtelijke info voor iedereen die zich wil verdiepen in mediawijsheid.

Activiteiten Week van de Mediawijsheid Gooise Meren 2023 (Download)