Resultaten en maatschappelijke meerwaarde

 
 

De initiatieven van Gooise Meren Beweegt om jong en oud op een positieve wijze het plezier van sporten en bewegen met anderen te laten ervaren en bewust te maken van een gezonde leefstijl leveren meetbaar resultaat op.

Zo ontmoeten duizenden peuters, ouders, verzorgers, kinderen van 6 t/m 12 jaar, jongeren, volwassenen en senioren elkaar wekelijks bij sport- en beweegactiviteiten, vaardigheidscursussen, evenementen, fit & vitaal- en beweegtesten en bijeenkomsten over o.a. gezonde leefstijl.

Sportverenigingen ontmoeten elkaar bij het Sportcafé en themabijeenkomsten en worden ondersteund om toekomstbestendig te blijven.

Er wordt bijgedragen aan een gezondere omgeving rondom kinderen van 0-12 jaar, ouders en verzorgers en een actievere en aan een gezondere leefstijl.

Voorlichting en communicatie

Gooise Meren Beweegt vervult ook een belangrijke functie in voorlichting en communicatie. In goede samenwerking met verenigingen, sport- en beweegaanbieders informeert Gooise Meren Beweegt de inwoners en organisaties uit sociaal domein over sport- en beweegaanbod en een gezondere leefstijl.

De resultaten op een rij

In onderstaande boekje vindt u de resultaten per doelgroep van 2017 - 2020.

Boekje terug- en vooruitblik Gooise Meren Beweegt 2017 - heden

Resultaten Jeugd Resultaten Volwassenen Resultaten Verenigingen

De film laat goed zien dat wij het belangrijk vinden dat jong en oud op een positieve wijze, samen met anderen het plezier van sporten en bewegen ervaart en bewust is van een gezonde leefstijl. Gooise Meren Beweegt draagt bij aan een inclusievere en gezondere samenleving, actieve en gezonde inwoners en toekomstbestendige sportverenigingen. Wij verbinden en werken samen met diverse organisaties uit het sociaal domein en sport- en beweegaanbieders.

Bekijk de video over de activiteiten van Gooise Meren Beweegt